Dagens hund

Rottweiler







Allmänt :Rottweilern utvecklar starka band till sin ägare och har ett stort begär att tillfredsställa ägaren. Rottweilers mår bra av mycket uppmärksamhet från deras ägare och bryr sig om att deras ägare är glada. En rottweiler som har blivit försummad kommer ofta att sträva efter att få sin ägares uppmärksamhet.


Historia:


Rottweilern och dess förfäder har så långt man kan spåra alltid varit brukshundar såsom boskapsdrivare i romersk tjänst, livvakt åt tyska kreaturshandlare och polishund. Rottweilern har av många kynologer framhållits som den mest renodlade ättlingen till romarnas boskapshundar som i sin tur härstammade från de stora hundarna som molosserfolket hade med sig från öst när de invandrade till nuvarande Grekland c:a 500 år f.K.















Rasen:

ROTTWEILERNS inre egenskaper är förknippade med en förstklassig brukshund: mod, nervfasthet, naturlig skärpa, följsamhet, arbetsvilja och stor målmedvetenhet. Den är aktiv och pålitlig, lugn och vänlig, uppmärksam och läraktig. Stress ska man inte finna i en ROTTWEILER. En försklassig bevaknings-, spår- och sökhund. Inte tillräckligt snabb för rapport på elitnivå men utmärkt att träna och tävla ändå. Det finns även tävlingsekipage i skydds och IPO/BHP. En allroundhund som med gott humör ställer upp på allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0